Jedna osoba poginula u sudaru na aerodromu u Londonu

AA
Jedna osoba poginula u sudaru na aerodromu u Londonu
U sudaru dva aerodromska vozila na Heathrowu u Londonu u srijedu poginuo je jedan od inženjera kompanije British Airways, dok je još jedna osoba povrijeđena.

Iz policije i hitne pomoći potvrdili su da su o sudaru, na putu kojim se avioni kreću ka i od piste, obaviješteni oko šest sati ujutro. Dodali su da je jedan muškarac odvezen u bolnicu sa prelomom ramena, dok je drugi muškarac u četrdesetim godinama preminuo od zastoja srca, uprkos nastojanjima doktora da ga ožive.

Iz British Airwaysa su saopštili da je preminula osoba jedan od njihovih inženjera, ali nisu objavili njegov identitet.

"Duboko smo ožalošćeni ovim tragičnim incidentom i pružićemo potpunu brigu i podršku njegovoj porodici i kolegama", rekli su iz British Airwaysa.

Rukovodstvo aerodroma Heathrow objavilo je da u potpunosti sarađuju sa policijom kako bi se rasvijetlile okolnosti pod kojima je došlo do sudara dva vozila.

Ističe se da je aerodrom ostao otvoren, te da je osoblje dalo sve od sebe kako bi eventualna kašnjenja letova bila što manja. British Airways je da je mali broj njihovih letova kasnio.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije