Izraelski vojnici ubili Palestinca

Radiosarajevo.ba
Izraelski vojnici ubili Palestinca
FOTO: AA / Incident dogodio u mjestu El-Bire

Izraelski vojnici su na Zapadnoj obali ubili Palestinca, tvrdeći da je pokušao izvesti napad vozilom, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju palestinskog Crvenog polumjeseca navodi se da se incident dogodio u mjestu El-Bire u gradu Ramallahu.

Navodi se da su izraelski vojnici tom prilikom pucali u Palestinca koji je podlegao na licu mjesta.

U saopćenju se dodaje da izralske snage nisu dozvolile ljekarskoj ekipi da pristupi mjestu na kojem se sve odigralo.

Izraelska vojska je saopćila da su vojnici pucali u palestinskog vozača koji je navodno vozilom pokušao pregaziti pripadnike izraelske vojske.

Dodaje se da je jedan izraelski vojnik pritom lakše povrijeđen, dok je Palestinac ubijen.

Tenzije između Izraelaca i Palestinaca ne prestaju jer je najmanje dvoje Izraelaca ubijeno i još dvoje povrijeđeno u pucnjavi iz automobila u četvrtak u blizini Ramallaha, grada na Zapadnoj obali.

Ovaj napad se dogodio blizu naselja Ofra na istoku Zapadne obale.

Lokalni stanovnici kazali su za Anadolu Agency (AA) da su dva Palestinca otvorila vatru na izraelske doseljenike iz automobila u pokretu.

Napad u četvrtak dogodio se nekoliko sati nakon što su izraelske snage ubile tri Palestinca zbog navodnog učešća u napadima na Zapadnoj obali u kojima su dva Izraelca ubijena, a devet ih povrijeđeno.

Napetost na palestinskim teritorijama, koje su pod izraelskom okupacijom, porasla je prošle godine kada je američki predsjednik Donald Trump jednostrano priznao Jerusalem za glavni grad Izraela.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije