Izraelska vlada počela održavati sastanke u podzemnom bunkeru

Radiosarajevo.ba
Izraelska vlada počela održavati sastanke u podzemnom bunkeru
Izrael je ovaj mjesec optužio Iran za raketiranje Golanske visoravni, te je odgovorio najjačim udarima u Siriji od početka rata 2011.

Izraelski sigurnosni kabinet, tijelo koje čine ključni vladini ministri i premijer Benjamin Netanyahu, počeo je održavati svoje sedmične sastanke u sigurnom podzemnom bunkeru u Jerusalemu, objavila je Al Jazeera Balkans.

Taj bunker poznat pod imenom "Nacionalni centar za upravljanje" prvi put je korišten za sastanak sigurnosnog kabineta 2011. Nalazi se ispod vladinog kompleksa u Jerusalemu.

Izvještaje o tome mediji su objavili u vrijeme napetosti između Izraela i Irana.

Izrael je ovaj mjesec optužio Iran za raketiranje Golanske visoravni iz Sirije, te je odgovorio najjačim udarima u Siriji od početka rata 2011.

"Ministri su nam rekli da je jedan od ključnih razloga za ovaj potez Netanyahuova želja da još snažnije pokuša spriječiti curenje informacija te strah od špijuniranja neprijateljskih stranih snaga", javio je izraelski Kanal 10.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije