Izraelska policija ubila tri Palestinca u džamiji, danas nema džume

Anadolija
Izraelska policija ubila tri Palestinca u džamiji, danas nema džume
AA / Arhiv
Pripadnici izraelske policije ubili su tri Palestinca za koja tvrde da su pokušali izvesti oružani napad u krugu džamije Al-Aksa u Jerusalemu.

Džamija Al-Aksa je zatvorena i u njoj danas neće biti obavljen džuma-namaz, redovna zajednička molitva muslimana petkom, piše Anadolija.

Kako se navodi, trojica napadača otvorila su vatru u Jerusalemu nedaleko od svetih mjesta u Starom gradu, pri čemu su ranjena tri Izraelca, dva od njih kritično, prije no što su napadači ubijeni, saopćila je izraelska policija, piše Hina.

Vojni radio objavio je da je pucnjava bila pored svetog mjesta koje muslimani zovu Plato džamija, a židovi Brdo hrama. Tamo se nalazi džamija al-Aksa, treće najsvetije mjesto Islama te Kupola na stijeni iz 7. stoljeća.

Policija je objavila da su sigurnosne snage ubile trojicu napadača. Izraelska hitna služba dvojici Izraelaca pružila je prvu pomoć.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije