Indijski oficir uhapšen zbog razmjene vojnih tajni za slike golišavih žena

Radiosarajevo.ba
Indijski oficir uhapšen zbog razmjene vojnih tajni za slike golišavih žena
Foto: Screenshot / Arun Marwaha
Kapetan indijskog zrakoplovstva uhapšen je zbog špijunaže, nakon što je"upao u mrežu koju su oko njega isplele dvije žene" za koje se ispostavilo da su pakistanski agenti, prenosi RT.

Arun Marwaha, 51-godišnji padobranski instruktor, koji iza sebe ima više od 3.000 skokova, trebalo je da se penzioniše naredne godine, a sada mu prijeti kazna i do 14 godina zatvora!

Specijalna jedinica policije New Delhija uhapsila ga je ove sedmice zbog navodnog odavanja vojnih tajni. 

Naime, Marwaha je osumnjičen da je dijelio tajne informacije i dokumente iz generalštaba indijskog zrakoplovstva dvjema ženama preko Facebooka.

Iza imena Kiran Randhawa and Mahima Patel krile su se agentkinje pakistanske obavještajne službe ISI.

Prvo su zadobile njegovo povjerenje tako što su razmjenjivale s indijskim oficirom intimne fotografije preko Facebooka i WhatsAppa, a onda prešle "na posao“ – u zamjenu za slike tajnih dokumenata obećale su mu mnogo više golišavih fotografija.

Nakon što je on njima poslao svoje golišave slike, onda su ga otvoreno ucijenili - tajna dokumenta ili će objaviti njegove slike.

Nakon što je otkriveno curenje informacija od strane viših oficira, sprovedena je interna istraga, a zatim je slučaj predat specijalnoj policiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije