Indijac se prerušen u pilota varao mjesecima: Koristio lažnu akreditaciju

Radiosarajevo.ba
Indijac se prerušen u pilota varao mjesecima: Koristio lažnu akreditaciju
PrtScr / Otkrivene njegove prevare

Dosjetljivi putnik u Indiji koji je oblačio uniformu pilota njemačke aviokompanije Lufthansa, i uspijevao da izbjegne kontrole na aerodromima. Ne samo da bi se brzo ukrcavao u avion, već bi dobijao premještaj u višu klasu. Lažni pilot je oktriven i uhapšen na aerodromu u Nju Delhiju.

Radžan Mahbuban (48) je imao i falsifikovanu Lufthansinu identifikacionu karticu kada je uhapšen na aerodromu u Delhiju, objavio je zamjenik šefa polcije Sandžaj Batia.

Mahbubani je zadržan na gejtu za let za Kolkutu nakon što je glavni bezbjednosni zvaničnik njemačkog avio prevoznika upozorio na “sumnjivo kretanje putnika u uniformi Lufthanse”.

Indijac je tokom ispitivanja otkrio da često putuje i da je oblačio uniformu kako bi izbjegao duge redove na kontrolama putnika. Koristio je prolaze rezervisane za članove posade i ponekad bi tražio premještanje u višu klasu u avionu, piše cdm.me.

Otkrio je da je falsifikovanu karticu koristio mnogo puta u proteklih šest mjeseci.

Mahbubani vodi konsultantsku kompaniju, a protiv njega je podnijeta krivična prijava.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije