Ima se, može se: Carinica kupila svekrvi Rolls-Royce vrijedan 600.000 KM

J. M.
Ima se, može se: Carinica kupila svekrvi Rolls-Royce vrijedan 600.000 KM
Foto: Rolls-Royce / Skupocjeni Wraith, poklon svekrvi
U zemljama u kojima cvjeta korupcija jedno od najcjenjenijih zanimanja je posao carinika. Ko još nije čuo za vic o rođendanskom "poklonu" cariniku od kolega – smjeni koju će sâm "odraditi".

Ako je suditi po vijesti iz Ukrajine, čini se da je posao carinika u ovoj zemlji bolji od predsjednika države.

Olesja Zabrovnaya, načelnica odjeljenja carine u gradu Rava Ruska na zapadu zemlje (na granici s Poljskom), odlučila je počastiti svoju 74-godišnju svekrvu. I to kakvim poklonom! Penzionerka je dobila ključeve Rolls-Royce Wraitha, doduše polovnog, ali ipak plaćenog oko 600.000 KM.

Poklon svekrvi je šlag na torti imovine ukrajinske carinice. Olesja Zabrovnaya posjeduje tri kuće, majci je kupila Audi Q5, kćerki Porsche Cayenne i apartman u centru Kijeva.  

Na njenog supruga upisana su tri ogromna stana, nekoliko poslovnih prostora, novi Mercedes ML

Ipak, čini se da je carinica poretjerala jer je Regionalno tužilaštvo u Lvyvu pokrenulo krivični postupak protiv Olesje Zabrovnaye zbog činjenice da je… podnosila lažne informacije o svojoj imovini. 

Inače, u imovinskom kartonu stoji da je jedini prihod porodice – plaća carinice Olesje Zabrovnaye. Prosječna plaća u Ukrajini iznosi oko 450 KM…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije