I to je moguće: Finska od 1. januara povećana primanja 70 posto građana

Radiosarajevo.ba
I to je moguće: Finska od 1. januara povećana primanja 70 posto građana

Premijerka Finske Sanna Marin, koja je trenutno jedna od najmlađih šefova vlade u svijetu, u novogodišnjoj poruci je poručila građanima da snaga Finske leži u "njenim stanovnicima i njihovom znanju", napominjući da obrazovanje igra ključnu ulogu u uspjehu ove skandinavske zemlje, javlja Anadolu Agency (AA).

Podsjetila je da su odlukama Vlade koje su stupile na snagu od 1. januara povećana primanja kod oko 70 posto Finaca.

„Snaga društva i države ne mjeri se bogatstvom njegovih najbogatijih članova, već po tome koliko su najugroženiji građani u stanju da se nose sa izazovima i problemima“, kazala je Marin.

Istakla je također da je veoma važno da država omogući uslove svakom svom građaninu da živi dostojanstveno i kvalitetno.

„Zato sebi uvijek u svome radu moramo postaviti pitanje da li svako u društvu ima priliku da vodi dostojanstven život“, dodala je 34-godišnja finska premijerka.

Marin, dosadašnja ministrica transporta i komunikacija, sastavila je novu finsku vladu u kojoj je 12 ministrica i sedam ministara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije