Horor: Ugledni ljekar i njegova djevojka drogirali i silovali stotine žena

Radiosarajevo.ba
Horor: Ugledni ljekar i njegova djevojka drogirali i silovali stotine žena
Foto: KTLA / Cerissa Riley i Grant Robicheaux

Muškarac iz Kalifornije i njegova djevojka uhapšeni su zbog seksualnog napastovanja dviju žena, no dokazni video materijal pronađen u njihovom domu sugerira da je dvojac seksualno zlostavljao stotine, ako ne i više žrtava.

Grant Robicheaux (38), kirurg iz Newport Beacha i Cerissa Riley (31) iz Breaja uhićeni su prošle srijede pod sumnjom za više tačaka optužnice, uključujući silovanje uz upotrebu droge.

Tužitelji ističu da se dvojac susreo s 32-godišnjom ženom u restoranu u Newport Beachu u aprilu 2016. te su je pozvali na zabavu. Kada je žrtva već bila pijana, odveli su je u kirurgov stan, gdje su je drogirali i silovali.

Nekoliko mjeseci kasnije, dogovorili su susret u kafiću s još jednom ženom i s njom pili alkohol sve dok ona nije izgubila svijest. Seksualno su je napastovali sve dok se nije probudila i počela vrištati, nakon čega su susjedi nazvali policiju.

Početkom godine, tačnije 9. januara, policija je u stanu Granta Robicheauxa pronašla veću količinu ilegalnih droga, uključujući GHB (supstancu poznatu i kao 'droga za silovanje'), dva komada automatskog oružja i četiri komada drugog vatrenog oružja. Istražitelji su na telefonima uhapšenog para pronašli i, kako kaže izvor blizak istrazi za BBC, 'hiljade i hiljade' videosnimki i fotografija na kojima su nepoznate žene pod utjecajem droga, što ih je navelo da posumnjaju kako bi žrtava moglo biti na stotine, ako ne i više.

Tužitelj okruga Orange Tony Rackauckas rekao je da Grant i Cerissa vanjštinom djeluju uredno i atraktivno, a svoj dobar izgled i šarm su iskoristili kako bi privukli žrtve.

Poznato je da su od 2015. putovali po festivalima diljem Sjedinjenih Država. Bili su na manifestaciji Burning Man u Arizoni, na festivalima Dirtybird Campout i Splash House. Grant Robicheaux također se pojavio u emisiji na Bravo TV-u "Rituali udvaranja preko interneta američkog muškarca".

Policija poziva sve koji su možda bili žrtve monstruoznog para da se jave istražiteljima, piše Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije