Brazil: Ubila trudnicu i ukrala joj bebu zbog straha da će je dečko ostaviti

Radiosarajevo.ba
Brazil: Ubila trudnicu i ukrala joj bebu zbog straha da će je dečko ostaviti
FOTO: Screenshot / Facebook
Stravično ubistvo dogodilo se prethodnih dana u brazilskom gradu Uberlandia, gdje je 38-godišnja Aline Roberta Fagundes ubila trudnu studenticu Gabrielle Barcelos Silva, a zatim rasporila njen stomak i izvadila bebu iz njega.

Slučaj se dogodio kada je Fagundes namamila trudnu Silvu u svoju kuću, obećavši da će joj darovati odjeću, nakon čega joj je u piće stavila drogu i ugušila, prenosi Daily Mail.

Nakon stravičnog ubistva, Fagundes je studenticu zamotala u deku i sakrila u njihovu oronulu kuću, a zatim odnijela bebu sa sobom, pozvala hitnu pomoć i kazala da je rodila na ulici. Ipak, cijeli slučaj je otkriven nakon što je 14-godišnji sin ubice pronašao tijelo i pozvao policiju.

Pretpostavlja se kako je Fagundes djevojku ubila i uzela joj bebu, jer joj je partner prijetio da će ostaviti, zbog pobačaja ranije ove godine. Fagundes je, navodno, uhodila trudnu studenticu koja je živjela u njihovom susjedstvu, a policija je rekla da je na internetu tražila podatke o tome kako se izvodi carski rez.

Ljekari su slučaj prijavili policiji, nakon što su utvrdili da Aline sigurno nije nedavno rodila, iako je genitalije umrljala krvlju ubijene da bi zavarala druge

Ubica i njen partner su vrlo brzo uhapšeni, a beba je prebačena u bolnicu i trenutno je u stabilnom stanju, a istraga cijelog slučaja koji je potresao Brazil još uvijek traje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije