Rusi plaše glasače homoseksualcima: Izađite na izbore prije nego bude prekasno

Radiosarajevo.ba
Rusi plaše glasače homoseksualcima: Izađite na izbore prije nego bude prekasno
Predjsednički izbori u Rusiji održat će se 18. marta, a nedavno je objavljen videoprilog kojim se Rusi pozivaju da izađu na izbore.

Sudeći prema videu, ukoliko ne izađu na izbore Rusi rizikuju da postanu gay prijateljska država u kojoj su ljudi sposobni za vojni rok sve do 60. godine.

Videoprilog je uploadovan na društvene mreže u petak i traje tri minute, pregledalo ga je već nekoliko miliona ljudi. U ovom spotu glume profesionalni glumci, ali su istaknuli da ne znaju ko je naručio videoprilog.

Priča počinje 17. marta, dan pred predsjedničke izbore, a srednjovječni muškarac ruga se suprugi zbog toga što je navila sat kako bi ustala i glasala. "Kao da neće izabrati nekog bez tebe", govorio joj.

Nakon što zaspi sanja starije vojno lice u pratnji dva vojnika, od kojih je jedan crnac kako ga pokušavaju mobilisati za vojsku. "Ja imam 52 godine", protestuje on, na šta mu odgovaraju: "Odlično, starosna dob za prijem u vojsku je produžen do 60. godine", odgovara mu muškarac.

Potom odlazi u kuhinju gdje se nalazi istetovirani gay muškarac i sređuje nokte. "Ko je ovo?", pita suprugu, a muškarac mu odgovara: "Ja sam gay na kućnom boravku", nakon čega ga supruga podsjeća da su ruske porodice po novom zakonu dužne ugostiti gay osobe koje su napustili partneri.

Šokirani muškarac požuri u toalet, nakon čega se oglasi interfon s porukom: "Vrijeme u toaletu je ograničeno". Kao u horor filmovima on se probudi, samo da bi vidio sebe u krevetu s gay muškarcem. Kada se zaista probudi naređuje supruzi da krene s njim na biračko mjesto s riječima: "Krenimo prije nego bude kasno".

Novinari bliski opoziciji vjeruju kako iz kampanje stoji kabinet Vladimira Putina. Alexei Navalny, lider opozicije poručio je Rusima da ne izlaze na izbore jer su namješteni. Putinov slogan za izbore je: "Jak predsjednik, jaka Rusija".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije