Hrabra djevojčica uživo prenosila zračne udare u Siriji: "Molim vas..."

Radiosarajevo.ba
Hrabra djevojčica uživo prenosila zračne udare u Siriji: "Molim vas..."
Print Screen / Al Jazeera i AJ+.
Sedmogodišnja Bana i njena majka Fatemah su na društvenim mrežama prenosile skorašnje zračne udare na sirijski grad Alep.

Sirijska djevojčica i njena majka su uživo na društvenim mrežama prenosile skorašnje zračne udare na Alep, piše Al Jazeera i AJ+.

Na snimku se čuje kako Fatemah, majka djevojčice, govori: "Zdravo, moji prijatelji, kako ste? Želim vam pričati o situaciji ovdje, u Alepu." Bana je sedmogodišnja djevojčica.

Njena majka Fatemah svijetu prenosi dešavanja iz života stanovnika istočnog Alepa, a njih dvije se zajedno potpisuju na kraju poruka koje objavljuju na Twitteru.

"Avioni nas bombardiraju", govorila je Fatemah tokom udara na Alep.

U zračnim udarima je pogođena dječija bolnica, a navodi se da je u napadu ubijeno najmanje 20 civila.

UNICEF navodi da je preostalo samo 30 ljekara u opkoljenom istočnom Halepu, u kojem živi gotovo 100.000 djece, kao što je Bana.

"Mi nismo teroristi. Treba nam hrana, trebaju nam lijekovi, trebaju nam ljekari... Molim vas, zaustavite bombardiranja", poručila je Bana u snimku objavljenom na internetu.

I svijetu je poručila: "Zdravo, volim vas!"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije