Građani bijesni: Objavljen snimak kako policajac udara 14-godišnju djevojčicu

Radiosarajevo.ba
Građani bijesni: Objavljen snimak kako policajac udara 14-godišnju djevojčicu
PrtScr / Scena koja je zgrozila stanovnike Florida

Viralni snimak na kojem se vidi kako policajac udara 14-godišnjakinju tokom hapšenja uzrokovao je bijes građana Floride. Video, koji je u petak postavljen na Instagram, prikazuje kako dvoje policajaca čuva djevojčicu, koja potrbuške leži na zemlji, a policajac je žestoko udara dva puta. 

"Zašto je udaraš?", čuje se kako neko vrišti u pozadini. "Ona ne može, ruke su joj ispod nje, zašto je je**no udaraš?"

Ipak, iz policije u Coral Springsu, navode da snimak ne prikazuje cijeli incident koji je vodio do hapšenja. 

Prema njihovim riječima, sve se dogodilo u četvrtak kada su dobili poziv da se na jednom trgu ispred tržnog centra nalaze tinejdžeri koji se ponašaju "divlje", uznemiravaju ljude i krše javni red i mir. Kada su policajci došli, jedna majka rekla je kako su njeno 5-godišnje dijete gurnuli, a obezbjeđenje u centru reklo je kako su se tinejdžeri tukli između sebe. Policajci su im izdali upozorenje i zabranili da ulaze u tržni centar.

No, tinejdžeri su se potom vratili u tržni centar, nastavljaju iz policije, pa je jedan tinejdžer priveden, a djevojčica sa snimka počela je da psuje i da podstiče drugu djecu na haos. Policajci su je, tvrde, pokušali privesti, ali je ona počela da se opire. "U ovom trenutku, policajci su je oborili na zemlju i pokušali da joj 'obuzdaju' pesnice. Kako bi se odazvala policijskim naređenjima, policajac ju je udario s namjerom da joj oslobodi pesnice", saopćeno je iz policije. 

Navode kako je, dok su je uvodili u auto, "agresivno udarila" jednog policajca". 

Djevojčicina majka Jessica Dennis izjavila je WSVN TV kako joj je bilo jako teško gledati snimak.

"Jasno je da nije bila toliko agresivna. Pa svi vidimo kako leži na zemlji. Tako da sve što želim jeste - pravda", rekla je ona. 

Kako kaže advokatica ove obitelji Meeghan Moldof, jasno je da su policajci koristili nepotrebnu silu: "Moja klijentica je na zemlji, njene ruke su ispod stomaka, koljena policajaca su na njenim leđima, a oni joj zadaju udarce, jedna za drugim."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije