Vatrena stihija progutala 126 kuća muslimana tokom obilježavanja Bajrama

AA
Vatrena stihija progutala 126 kuća muslimana tokom obilježavanja Bajrama
Proslava Ramazanskog bajrama pretvorila se u petak u pravu tagediju kada je vatra uništila 126 kuća muslimana na jugu Filipina, prenijeli su lokalni mediji.

Prema saopćenju vatrogasne službe objavljenom danas, više od 150 muslimanskih porodica ostalo je bez krova nad glavom u požaru koji je progutao najmanje 126 kuća u mjestu Baygan u provinciji Agusan del Sur. 

"Strahujemo da će broj porodica koje su ostale bez krova nad glavom biti i veći kako napreduje istraga požara, jer su kuće u ovom području uglavnom napravljene od šljake ili su improvizovane kolibe i neke su sagrađene baš jedna uz drugu", kazao je vatrogasni inspektor Paul Jorge Barrozo za "Inquirer News". 

Barozzo je rekao kako su vatrogasci primili poziv u pomoć nešto iza podneva i odmah odgovorili, ali je intenzitet vatre i jak vjetar uslovio brzo širenje požara zbog čega su podigli požarni alarm na četvrti stepen i tražili pomoć vatrogasaca i spasilaca iz obižnjih gradova. Napomenuo je kako je većina objekata sagrađena od nesigurnih materijala. 

Istraga o uzrocima požara je u toku, a stanovnici tvrde da je počeo iz kuće u kojoj je grupa stanovnika kuhala nešto prije

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije