Filipinac spašen nakon 56 dana na moru

Radiosarajevo.ba
 Filipinac spašen nakon 56 dana na moru
Filipinski ribar spašen je u vodama Papue Nove Gvineje nakon što je plutao morem tokom 56 dana, ali njegov stric nije izdržao, javio je u subotu papuanski dnevnik.

Njih su dvojica isplovila iz luke General Santos (jug Filipina) u januaru, ali ih je oluja odnijela na otvoreno more gdje su odlutali dok jedan ribarski brod nije uočio Rolanda Omongosa (21) 9. marta, objašnjava Post Courier.

Po dnevniku, koji citira papuansku policiju, dva muškarca nisu imala hranu na brodu što je dovelo do smrti strica. Roland Omongos zadržao je tijelo u brodu koliko je dugo bilo moguće, ali ga je na kraju morao spustiti u more kad se počelo raspadati.

Mladića koji je preživio uz pomoć dva 5-litarska kanistra vode pronašao je oslabljena i uplašena brod Bermadethe Marie koji je plovio od Wewaka do Rabaula, grada na papuanskom otoku New Britain.

Omongosa su pregledali ljekari  i još uvijek se nalazi na brodu u Rabaulu dok se ne organizira njegovo putovanje na Filipine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije