Erdogan zaprijetio Amerikancima: Uništit ćemo vaše "Granične snage sigurnosti"

Radiosarajevo.ba
Erdogan zaprijetio Amerikancima: Uništit ćemo vaše "Granične snage sigurnosti"
"Granične snage sigurnosti", koje formira SAD na sjeveru Sirije, prijete nacionalnoj sigurnosti Turske i bit će uništene u začetku, izjavio je predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan.

To je reakcija Ankare na američku inicijativu o stvaranju "Graničnih snaga sigurnosti" na teritoriji pod kontrolom koalicije predvođene SAD-om.

Zvanični predstavnik koalicije predvođene SAD-om objavio da u ovom trenutku obuku "Graničnih snaga sigurnosti" prolazi oko 230 osobe, a konačni cilj je stvaranje snaga od 30.000 ljudi. To je izazvalo bijes u Ankari.

"SAD je priznala osnivanje terorističke vojske duž granica naše zemlje. Nama preostaje da tu terorističku vojsku ugušimo prije nego se i rodi. Ako SAD želi da sarađuju s tim divljim stvorenjima,  to je njihova stvar. Međutim, mi to nećemo dozvoliti“, rekao je Erdogan u Ankari.

On je naveo da će turska vojska nastaviti sa granatiranjem pozicija snaga kurdske policije u Afrinu.

"Naše Oružane snage će u bliskoj budućnosti, nadam se, riješiti problem u Afrinu. Operacija tamo može početi u svakom trenutku", dodao je turski lider.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije