Erdogan u Tuzli: Sutra navečer doživjet ćemo praznik

Anadolija
Erdogan u Tuzli: Sutra navečer doživjet ćemo praznik
/ Anadolija
Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je da opozicione partije koje se protive ustavnim promjena u Turskoj nisu, zapravo, svjesne čemu govore "ne", te misle da politika znači biti konstantno protiv, bez iznošenja bilo kakvih prijedloga.

Erdogan se obratio okupljenim građanima u dijelu Istanbula po imenu Tuzla, a tom prilikom se osvrnuo i na sutrašnji referendum o ustavnim promjenama u njegovoj zemlji.

Turski predsjenik istakao je kako će narod njegove zemlje sutra uvečer doživjeti svoj praznik.

"Neki kažu kako su i oni koji kažu 'ne' i oni koji kažu ‘da’ na istom mjestu. Ja poštujem onoga ko bude rekao 'ne', jer to je demokratija. Ali ga ne mogu staviti na isto mjesto sa onim koji kaže ‘da’. Jer, čemu onda ovolika borba?", poručio je Erdogan.

Dodao je kako "ustavne promjene predlažu jedan sistem vođenja države, koji je bitan za narod, ali i za djecu ovog naroda".

Kazao je kako oni koji se protive ustavnim promjenama, nemaju nikakav svoj prijedlog, odnosno samo govore "neka ne bude, neka se ne mijenja".

U vezi s novodima u uvođenju smrtne kazne u Turskoj, Erdogan je kazao:

"Moj stav u vezi sa smrtnom kaznom je poznat. Odluka koju ćemo donijeti sutra, u isto vrijeme će otvoriti put i tome."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije