Erdogan: Turska je zemlja koja je doprinijela snazi i vrijednostima NATO-a

Radiosarajevo.ba
Erdogan: Turska je zemlja koja je doprinijela snazi i vrijednostima NATO-a
FOTO: Fena / Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako je Turska zemlja koja je doprinijela snazi i vrijednostima NATO saveza, javlja Anadolu Agency (AA).

Turska, kao i drugim platformama gdje se nalazi, je zemlja koja je dala svoj doprinosi u kontekstu vrijednosti i snage NATO-a. Sve dok isto razumijevanje vidimo s druge strane, mi ćemo ostati pri našim obavezama i obećanjima”, kazao je Erdogan u obraćanju na ceremoniji dodjele diploma na Univerzitetu za nacionalnu odbranu u Istanbulu.

Ponovo je naglasio odlučnost Turske da poštuje sve postojeće bilateralne i multilateralne vojne saveze.

“Turska je zemlja koja se ističe svojim uspjehom u svim bilateralnim i multilateralnim vojnim savezima kojima se pridružila”, dodao je.

Istakao je da će njegova zemlja uvijek štititi prava svoje zemlje kao i svojih saveznika.

“Dok branimo prava naše zemlje i naših prijatelja na međunarodnoj areni, vidimo da je sve više prisutan embargo kojem smo izloženi u oblasti odbrambene industrije”, kazao je turski predsjednik, dodajući da Turska posjeduje snagu i kapacitet da odgovori na svaki oblik napada.

“Turska posjeduje moć da direktno odgovori na napade na svoje postojanje i jedinstvo, prije nego što i stignu do njenog tla”, rekao je Erdogan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije