Erdogan poručio Tarrantu: Platićeš za ovo, mi znamo kako da ti naplatimo

Radiosarajevo.ba
Erdogan poručio Tarrantu: Platićeš za ovo, mi znamo kako da ti naplatimo
FOTO: Arhiv / Erdogan: Napravili smo grešku neuvođenjem smrtne kazne

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan teroristi koji je izveo napad na džamije na Novom Zelandu poručio je kako će platiti za to, javlja Anadolu Agency (AA). 

Erdogan je govorio na mitingu Stranke pravde i razvoja (AK Parti) održanom u Eregliju, u Zonguldaku.

Tom prilikom govorio je o predstojećim lokalnim izborima koji bi se u Turskoj trebali održati 31. marta, ali i ukidanju smrtne kazne u Turskoj.

”Napravili smo grešku, ukinuli smo smrtnu kaznu. Smatram da smo pogriješili. Zašto? Jer boravak u zatvoru onih koji su 15. jula ubili 251 našeg sugrađanina, vojnika, policajca, pa makar dobili i doživotnu i pooštrenu kaznu, meni teško pada. Govorio sam to i opet govorim, ako naš parlament donese takvu odluku, ja ću je odobriti”, rekao je Erdgoan. 

Osvrnuo se i na terororistički napad na džamije na Novom Zelandu.

Erdogan je napadaču poručio kako će platiti za ovaj napad.

”Platit ćeš za ovo. Ako to Novi Zeland ne učini, na ovaj ili onaj način mi ćemo te natjerati da platiš”, rekao je Erdogan.

U napadu izvedenom u petak na džamije Al-Noor i Linwood u Christchurchu, poginulo je najmanje 50 osoba. Masakr je prenošen uživo na društvenoj mreži, a izveo ga je Brenton Harrison Tarrant, 28-godišnji Australac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije