Eksplozija u Londonu: Povrijeđen jedan policajac

Radiosarajevo.ba
Eksplozija u Londonu: Povrijeđen jedan policajac
Prava drama zavladala je danas u Londonu, nakon što je došlo do eksplozije u sjevernom dijelu grada dok su javni izvršitelji zakona pokušali izbaciti jednog stanara zgrade zbog napada na ostale stanare.

Tom prilikom jedna osoba je ozbiljno povrijeđena u požaru koji je nastupio nakon toga, a koji su gasila 72 vatrogasca sa 10 vatrogasnih vozila, prenosi Evening Standard.

Jedan od svjedoka eksplozije kazao je da je jedan muškarac napao javne izvršitelje koji su ga trebali deložirati iz stana, te da ih je naganjao oko kuće sa nožem i sjekirom.

"Policija je pozvana da smiri ovog muškarca, koji je tada pobjegao u podrum, a dok je policija pokušala da pregovara s njim došlo je do eksplozije. Ja mislim da ju je uzrokovao plin", kazao je ovaj svjedok.

Iz policije su potvrdili da je poziv upomoć stigao oko 12 sati po lokalnom vremenu, te kada su njihovi službenici stigli na mjesto gdje je zatražena pomoć došlo je do lokalizovane eksplozije u kojoj su povrijeđene dvije osobe, a jedna od njih je zaradila opasne opekotine, dok je jedan policajac zadobio povrede ruke.

Ipak, policija još uvijek nije uhapsila nikog zbog ovog incidenta, te nema pretpostavki da je riječ o nekom napadu, a istraga još uvijek traje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije