Dvogodišnjem dječaku majka kupuje dvije kutije cigareta dnevno

Radiosarajevo.ba
Dvogodišnjem dječaku majka kupuje dvije kutije cigareta dnevno
PrtScr / Užas, užas, užas...

Dvogodišnjak iz Indonezije Rapi Anadna Pamungkas ovisnik je o cigaretama. Ispuši dvije kutije cigareta dnevno.

Kako pišu tamošnji mediji, dvogodišnjak postaje vrlo agresivan ne dobije li cigaretu i nemoguće ga je kontrolisati (...).

Rap, kako mu je nadimak, počeo je pušiti skupljajući odbačene opuške u blizini majčinog štanda u Sukabumi, a stariji dječaci bi mu pomogli da zapali. Postao je ovisan vrlo brzo, a roditelji su bili očarani njegovom navikom i bilo im je smiješno gledati ga kako puši.

Ipak, sada priznaju da su pogriješili (...) i žele ga odvesti ljekaru.

Njegova majka Maryiati (35) priznaje da mu kupuje dvije kutije dnevno kako bi spriječila njegovo agresivno ponašanje, a dječak puši dvije kutije već dva mjeseca. 

"Ako ne ispuši cigaretu, ne može zaspati i cijeli dan plače. Sve je ovo vrlo teško, jer su cigarete skupe", kazala je ona.

Misbahudin (40), njegov otac, izjavio je kako ne shvaća kako je dijete postalo ovisno. Na pitanje, da li on puši, odgovorio je "da, pušim, ali puno manje od njega". "Ne mogu mu reći 'ne' kad mi zatraži cigaretu, pritom, kada zapali, voli da pije mochaccino", šokira otac dalje svojom izjavom.

Indonezija je jedna od zemalja s najvećim brojem pušača na svijetu, i sve je više djece koja puši. Najmanje devet posto tinejdžera je priznalo kako puši.

Prije osam godina, dvogodišnji Aldi Rizal koji puši također je bio glavna vijest svjetskih medija. Također je pušio dvije kutije dnevno. Prošle godine je saopćeno kako je Rizal konačno prestao pušiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije