Drugi pokušaj: Bernie Sanders najavio kandidaturu za predsjednika SAD-a

Radiosarajevo.ba
Drugi pokušaj: Bernie Sanders najavio kandidaturu za predsjednika SAD-a
EPA / Bernie Sanders

Američki senator Bernie Sanders snimio je video snimak u kojem najavljuje da će se kandidovati za naredne predsjedničke izbore 2020. godine, prenio je informativni portal Politico.

Datum emitiranja video snimka još nije utvrđen, prenosi spomenuti medij te dodaje da se Sanders sastao s ljudima koji bi mogli da vode njegovu predizbornu kampanju.

Sanders (77) je, podsjećanja radi, bio kandidat demokrata na prethodnim izborima, ali ga je pobijedila Hillary Clinton koja je postala zvanični kandidat Demokratske stranke protiv republikanca Donalda Trumpa.

Senator iz Vermonta, koji se predstavlja kao „socijalistički demokrata“, tokom prethodne kampanje se zalagao za besplatno fakultetsko obrazovanje i zdravstveno osiguranje za sve građane.

Sanders, koji je nezavisni senator, popularan je kod demokrata, ali se pojedini članovi stranke pitaju da li bi on bio najbolji kandidat, prvenstveno zbog godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije