Drama u Istanbulu: Naoružani muškarac zabarikadirao se u bolnici

Radiosarajevo.ba
Drama u Istanbulu: Naoružani muškarac zabarikadirao se u bolnici
/ Anadolija
Turska policija pokušava riješiti slučaj u bolnici u Istanbulu kojoj se policajac naoružan i s uperenim pištoljem u glavu zaključao u sobi u kojoj je bio na ljekarskom pregledu zbog narušenog psihičkog zdravlja.

Policajac je danas došao na ljekarski pregled u bolnici Medicinskog fakulteta Cerrahpasa u Istanbulu, a tokom pregleda je uperio oružje sebi u glavu i natjerao ljekara i osoblje na napuste tu prostoriju.

Na mjesto događaja brzo je stigla turska policija, koja pregovara s policajcem koji je i dalje zaključan u bolničkoj sobi.

Ljekar Zejayi Kutlubey je kazao kako je policajac danas u podne prema lokalnom vremenu došao na pregled na psihijatrijski odjel, gdje mu je ljekar predložio hospitalizaciju zbog psihičkih problema, na šta je policajac burno reagirao.

“U tom trenutku je policajac posegnuo za pištoljem koji je uzeo ili oteo od drugog prijatelja i prislonivši ga uz glavu pokušao izvršiti samoubistvo. Slučaj i dalje traje i on prijeti da će izvršiti samoubistvo, ali iz prostorije je izašlo svo osoblje i nema talaca“, kazao je Kutlubey.

Ljekar Kutlubey je također kazao da je riječ o policajcu kojem je u augustu prošle godine zbog psihičkih problema zabranjeno nošenje oružja, a koji trenutno pokušava da se vrati u policijsku službu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije