Drama u austrijskom tunelu: Izgorio kamion, vozač iz BiH bježao gutajući dim

Radiosarajevo.ba
Drama u austrijskom tunelu: Izgorio kamion, vozač iz BiH bježao gutajući dim
U nedjelju navečer u austrijskom tunelu Plabutsch, u blizini Graza, dešavala se prava drama. Na sredini tunela dugog 10 kilometara izgorio je kamion s prikolicom, dok je vozač – 57-godišnji državljanin BiH – završio u bolnicu zbog gutanja dima.

Očevidac nesreće – Stefanie Plattner iz Friesacha – austrijskim medijima opisala je dramatične događaje. Izjavila je da je čula tri eksplozije kada je sa svojim automobilom ušla u tunel.

Poput ostalih učesnika u sabraćaju okrenula je vozilo i pokušavala pobjeći dok je 57-godišnji Bosanac grozničavo trčao iz zapaljenog kamiona. Pritom se nagutao dima zbog čega je primljen u  bolnicu.

Teže posljedice nesreće spriječila je činjenica da je tunel Plabutsch opremljen najmodernijim ventilacijskim i protivpožarnim sistemima. Svejedno je Plabutsch bio zatvoren za sav saobraćaj od 20.40 u nedjelju do 0.30 sati u ponedjeljak.

Na sanaciji posljedica udesa bila su angažira 24 pripadnika Profesionale vatrogasne brigade iz Graza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije