Drama na njemačkom autoputu: Uhapšen vozač šlepera iz BiH

J. M.
Drama na njemačkom autoputu: Uhapšen vozač šlepera iz BiH

Prava drama dešavala se u srijedu 29. januara, oko 20.10 sati, na njemačkom autoputu A3 kod Parsberga, izvijestila je bavarska policija.

Iz šlepera s poluprikolicom, koji je vozio iz Bosne i Hercegovine prema Holandije, očajnički su pomoć zatražili migranti skriveni u tovarnom dijelu!

Jedan od njih prethodno je uputio hitni poziv spasilačkim ekipama u obližnjem Regensburgu. U poluprikolici je policija otkrila pet migranata – četvoricu muškaraca starosti 21-31 godine i 16-godišnjeg maloljetnika – državljane Sirije, Egipta i Tunisa. 

Bili su iscrpljeni i pomalo hipotermični, ali u cjelini u dobrom zdravstvenom stanju. Nakon što im je ukazana medicinska pomoć, smješteni su u prihvatni centar u Regensburgu.

Migranti su izjavili da su se u šleper ukrcali u BiH, što je bilo dovoljno policiji da privremeno uhapsi vozača. Sada on mora dokazati da nije znao za prisustvo izbjeglica u poluprikolici, odnosno da nije migrante krijumčario u Njemačku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije