Donald Trump: The New York Times je neprijatelj naroda

Anadolija
Donald Trump: The New York Times je neprijatelj naroda
FOTO: Arhiv / Trump: Osudio napad
Američki predsjednik Donald Trump američki list The New York Times je nazvao "neprijateljem naroda", javlja Anadolu Agency.

Trump je veoma oštro kritikovao poznati američki list nakon članka u kojem ga optužuju za uplitanje u pravosuđe.

"Informacije The New York Timesa su lažne", napisao je na Twitteru američki predsjednik.

"Oni su pravi neprijatelj naroda", dodao je Trump, koristeći izraz kojim je ranije već napadao nekoliko američkih medija.

Trump je govorio o novinskom članku objavljenom u utorak u kojem se navodi niz navodnih mjera američkog predsjednika kako bi se diskreditirale sudske istrage protiv njega.

Prema pisanju The New York Timesa, njujorški milijarder je tražio od svog privremenog ministra pravde Matthewa Whitakera da na čelo istraga postavi tužioca sklonog američkom predsjedniku.

A. G. Sulzberger, izdavač New York Timesa, brzo je reagovao na izjavu američkog predsjednika i nazvao je "opasnom".

"Izraz neprijatelj naroda nije samo netačan, već i opasan", odgovorio je Sulzberger u saopćenju na internetskoj stranici dnevnog lista.

"Kao što sam više puta direktno kazao predsjedniku Trumpu, postoje sve brojniji znakovi da ta zapaljiva retorika potiče prijetnje i nasilje prema novinarima u SAD-u i u drugim mjestima", odgovorio mu je izdavač New York Timesa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije