Donald Trump protiv LeBrona Jamesa - Melania protiv Donalda

Radiosarajevo.ba
Donald Trump protiv LeBrona Jamesa - Melania protiv Donalda
Woke Sloth / Melania Trump i LeBron James

Melania Trump stala je uz projekt LeBrona Jamesa dan nakon što ga je Donald Trump napao na Twitteru.

Podsjetimo, LeBron James najavio je otvaranje javne škole za problematičnu djecu iz Ohia. Djeci će sve biti plaćeno, od školarine (pa čak i za koledž) do opreme, roditeljima ove djece će se pomoći da nađu posao, a sve će financirati LeBron James, koji je o tome govorio u intervjuu za Dona Lemona. Nakon ovog intervjua, američki predsjednik Donald Trump, umjesto da pohvali potez slavnog košarkaša, na Twitteru je napisao:

"LeBrona Jamesa je upravo intervjuirao najgluplji čovjek na televiziji, Don Lemon. Učinio je da LeBron izgleda pametno, što nije lako."

Nakon ove Trumpove poruke, internet je "eksplodirao" sa osuđujućim komentarima.

"TRUMP: Napravi lažni Univerzitet i prevari studente. Plati 25 miliona dolara kazne.
LEBRON: Napravi vrhunsku javnu srednju školu za učenike koji ne mogu priuštiti školovanje", napisao je jedan korisnik Twittera. 

A, dan poslije Donaldovog uvredljivog komentara, oglasila se i njegova supruga, koja je pohvalila LeBrona.

"LeBron radi dobre stvari uime sljedeće generacija i, kao i uvijek, prva dama ohrabruje sve o otvorenom dijalogu kada je riječ o pitanjima s kojima se suočavaju današnja djeca", izjavila je njena glasnogovornica. "Kao što znate, gđa Trump je putovala kroz SAD i svijet pričajući o djeci i njihovoj dobrobiti, zdravlju, ali i važnosti odgovornog ponašanja na internetu."

Ovo nije prvi da je prva dama javno izrazila mišljenje ili povukla poteze koji su u suprotnosti s Donaldovim. Pritom, nekoliko puta je prekršila protokol i odbila da se vozi u njegovoj limuzini - primjerice, u januaru, kada su se pojavila glasine o njegovoj aferi s porno zvijezdom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije