Donald Trump: Ovo je kraj mog predsjedničkog mandata...

Radiosarajevo.ba
Donald Trump: Ovo je kraj mog predsjedničkog mandata...
Arhiv / Donald Trump

Predsjednik SAD-a Donald Trump bio je uvjeren kako će imenovanje posebnog tužitelja za istragu ruske umiješanosti u izbore 2016. značiti kraj njegova predsjedničkog mandata, stoji u izvješću posebnog tužitelja Robert Muellera koji je utvrdio da Trumpova kampanja nije bila u dosluhu s Rusijom, prenosi 24sata.hr.

U izvještaju se navodi da se, kad je bivši glavni državni tužilac Jeff Sessions obavijestio Trumpa o Muellerovu imenovanju u svibnju 2017., Trump naslonio u svoju stolicu i rekao:

“O bože, ovo je užasno. Ovo je kraj mog mandata. S...an sam”.

Trump je zatim pitao Sessionsa, kojeg je mjesecima vrijeđao zbog povlačenja iz istrage Rusije:

“Kako si mogao dopustiti da se ovo dogodi, Jeff?”, te mu je rekao da ga je razočarao.

Sessions, koji je ostavku podnio u novembru, prisjetio se da mu je Trump rekao “trebao si me zaštititi”, ili nešto slično, navodi se u izvještaju.

Republikanski predsjednik obrušio se na istragu otkako je preuzeo mandat u januaru 2017., omalovažavajući Sessionsa te prozvavši istragu obmanom i lovom na vještice.

“Svi mi kažu da čim dobiješ jednog od tih nezavisnih tužitelja da to uništi tvoj predsjednički mandat”, rekao je prema izvještaju Trump.

Nedugo nakon objavljivanja izvještaja, oglasio se i Trump.

On je ranije danas rekao kako je za njega i njegov tim danas dobar dan te kako se pokazalo da nije bilo dosluha s Rusima.

“Nije bilo dosluha. Nije bilo opstrukcije”, riječi su koje Trump dijeli na Twitteru otkako je izvješće objavljeno.

Na Twitteru je podijelio fotografiju uz natpis: “Nije bilo dosluha, nije bilo opstrukcije” i to u stilu Igre prijestolja.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije