Donald Trump: Melania se dobro oporavlja i pozitivnog je duha

Radiosarajevo.ba
Donald Trump: Melania se dobro oporavlja i pozitivnog je duha
Američki predsjednik Donald Trump u ponedjeljak je kazao da se njegova supruga Melania Trump dobro oporavlja nakon jučerašnjega operativnog zahvata na bubregu i da je pozitivnog duha.

Trump je suprugu posjetio u vojnoj bolnici Walter Reed u Marylandu u predgrađu Washingtona gdje se oporavlja nakon jučerašnje operacije.

"Operacija je uspješno obavljena, Melania je pozitivnog duha. Hvala svima koji joj upućuju dobre želje", tvitao je Trump prije odlaska helikopterom iz Bijele kuće u posjet supruzi. 

U kratkome saopćenju iz Bijele kuće stoji da će američka prva dama u bolnici na oporavku ostati cijelu sedmicu. Operacija je planirana i dogovorena puno ranije.

"Jutros je prva dama Melania Trump bila na embolizaciji dobroćudnog tumora bubrega. Operativni zahvat protekao je uspješno i bez komplikacija", izvijestila je u ponedjeljak njezina glasnogovornica. U saopćenju Bijele kuće stoji i da se Melania raduje "potpunom oporavku kako bi mogla nastaviti s programom usredotočenim na pomaganje djeci, koji je započela prošle sedmice".

Arterijska embolizacija je zahvat koji se provodi kada nije moguće odstraniti bubreg ili njegov dio, a potrebno je smanjiti veličinu tumora. Takav je zahvat uglavnom potreban ako bolesnik ima smetnje koje su nastale kao posljedica veličine tumora. Zahvat se provodi tako da se u arteriju koja dovodi krv u zahvaćeni bubreg uštrcava posebna spužvasta tvar koja na kraju zatvori krvnu žilu i time onemogući dotok krvi u zahvaćeni bubreg. Bez dotoka kisika i hranjivih tvari, tumor odumire.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije