Donald Trump danas ide na ljekarski pregled

Radiosarajevo.ba
Donald Trump danas ide na ljekarski pregled
Američki predsjednik Donald Trump rekao je u četvrtak kako očekuje da će ljekarski pregled kojem će se podvrgnuti u petak proći vrlo dobro i da bi bio iznenađen ako ne bi tako bilo.

Odgovarajući na pitanja novinara nakon skupa o reformi zatvora u Bijeloj kući Trump je rekao uz osmijeh da mu je "bolje da prođe dobro, inače berze neće biti sretne".

"Mislim da će proći vrlo dobro. Bit ću veoma iznenađen ako ne bude", rekao je.

Ljekarski pregled u medicinskom centru Walter Reed u obližnjoj Bethesdi, Maryland, bit će prvi za Trumpa od kako je preuzeo dužnost predsjednika SAD-a prije skoro godinu dana.

Trumpov ljekarski pregled najavljen je početkom prošlog mjeseca nakon što je nerazgovjetno izgovorio dio govora u kojem je proglasio da Sjedinjene Države priznaju Jeruzalem glavnim gradom Izraela.

Glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders rekla je novinarima da će pregled obaviti predsjednički ljekar Ronnie Jackson.

Saopćenje o rezultatima bit će objavljeno u petak. U utorak će u Bijeloj kući Jackson pružiti pojedinosti o Trumpovu zdravlju i odgovoriti na pitanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije