Djevojčicama od 13 godina slao preko Snapchata uznemirujuće slike

Radiosarajevo.ba
Djevojčicama od 13 godina slao preko Snapchata uznemirujuće slike

Australija se još nije oporavila od doping skandala u plivanju, još se osjete i posljedice skandala namještanja loptica u kriketu, a sada se suočava s novim problemom nakon što je sportaš optužen da je slao svoje golišave fotografije maloljetnicama.

Neimenovani sportaš, za kojeg se jedino zna da nastupa u nekom od zimskih sportova i da je u ranim dvadesetima, slao je djevojčicama svoje golišave fotografije na društvenoj mreži Snapchat, a sve je izašlo na vidjelo nakon što su za tajna dopisivanja saznali roditelji djevojčica kojima je fotografije slao, piše 24sata.hr.

Jedna od njih ima 13 godina i zgroženi roditelji saznali su za situaciju nakon što se jedna od djevojčica požalila da je sportaš "vrtio spolovilom" u videu koji je poslao. Sve su prijavili policiji koja je momentalno pokrenula postupak.

Sportaš je opovrgnuo sve optužbe rekavši da je slao fotografije kolegicama iz reprezentacije uz njihov pristanak. Situacija je prilično ozbiljna jer australski zakon propisuje kaznu u trajanju do sedam godina zbog slanja golišavih fotografija osobama mlađim od 16 godina.

Prema navodima australskih medija, jedna od djevojčica bila je toliko istraumatizirana da se povukla iz reprezentacije i prestala je trenirati.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije