Djed se rasplakao nakon susreta s unukom kojeg je prodao otac na Internetu

Radiosarajevo.ba
Djed se rasplakao nakon susreta s unukom kojeg je prodao otac na Internetu
Jedan djed iz Kine susreo se s unukom nakon što je dječak tajno prodan drugoj porodici putem Interneta, a prodao ga je otac djeteta.

Dječaka Zheng Zhenga koji ima svega 15 mjeseci prodao je za 37.000 yuana (4.200 funti) njegov 22-godišnji otac.

Na videoprilogu se vidi reakcija starijeg čovjeka koji se potpuno "slomio" i počeo plakati nakon što mu je policija vratila Zheng Zhenga.

Suprugi od oca koji je prodao dijete nedavno su počeli otkazivati bubrezi, a doktor je savjetovao kako je transplatacija jedina nada za oporavak. Otac djeteta je morao napustiti svoj posao i vratiti se u rodni grad kako bi vodio brigu o supruzi i dvoje djece. On je postao ljut zbog toga što ne zarađuje novac i odlučio je prodati svog mlađeg putem Internet oglasa.

Kada je Djed došao u posjetu svom sinu saznao je šta se desilo i prijavio je slučaj policiji. Trgovina djecom je jedan od najvećih problema u Kini koja je najmnogoljudnija zemlja na svijetu. Prema pisanju medija u Kini, Peking je riješio 3.713 slučajeva trgovine djecom od 2013. do 2016. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije