Dječak (12) zamalo ostao bez testisa zbog novog viralnog izazova

Radiosarajevo.ba
Dječak (12) zamalo ostao bez testisa zbog novog viralnog izazova
Foto: Teeside Live / Emmajayne i njen sin Bailey

Emmajayne Summers, majka 12-godišnjeg dječaka Baileya upozorila je roditelje diljem svijeta na novi viralni izazov, koji se zove Bangcock, zbog kojeg je njen sin završio u bolnici i sada mora na operaciju testisa.

Riječ je o izazovu koji se proširio birtanskim školama i koji počinje tako što dječaci pitaju druge dječake "Koji je glavni grad Tajlanda?". Odgovor je Bangkok, što na engleskom jeziku može značiti i "bang cock", žargonski izraz za udarac u muški polni ogran.

Upravo se to dogodilo njenom sinu, koji je udarac zadobio u četvrtak, a nakon povratka iz škole nije mogao sjediti, spavati, a onda su otišli u bolnicu. U bolnici su dječaka hitno pripremili za operaciju, a majka je morali dati i pristanak da mu se, u najgorem scenariju, testisi i odstrane. 

Zbog hitnosti slučaja, dječaku nisu mogli dati pravi anestetik, a nije bilo vremena ni za običnu kremu za ublažavanje bolova:

"Moj sin je plakao, vrištao i molio me da mu pomognem. Bila je to najgora noćna mora mog života, gledati ga u takvim bolovima, a ne moći ništa uraditi. Moje srce je puklo", rekla je majka poslije. 

Dječak je hitno operiran, a njegovi testisi su morali biti rasječeni, pa opet zašiveni i dijete sada mora na strogo mirovanje najmanje šest sedmica. 

Za nadati se da će ova priča služiti kao upozorenje djeci da prestanu sa ovim odmah i da shvate da su ozbiljne posljedice ovog izazova realnost. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije