Detalji nesreće: Pilot se želio vratiti, šokantan podatak o starosti aviona

Anadolija/Radiosarajevo.ba
Detalji nesreće: Pilot se želio vratiti, šokantan podatak o starosti aviona
Foto: Arhiv / Zastrašujući podaci iz izvještaja
Putnički avion kompanije Ethiopian Airlines srušio se jutros nedugo nakon polijetanja na redovnom letu iz Addis Ababe u Nairobi.

Uzrok pada putničkog aviona Boeing 737-8 MAX još uvijek nije poznat. Riječ je o novom avionu koji je bio star svega četiri mjeseca. Prema prvim izvještajima kontakt s posadom izgubljen je šest minuta nakon polijetanja, a pilot je želio vratiti letjelicu na aerodrom.

Etiopijska državna televizija javila je da je u nesreći poginulo svih 149 putnika i osmoro članova posade. Isti izvor javlo je da su među stradalnicima bili državljani najmanje 33 države.

Iz kompanije Ethiopian Airlines, kao i iz resornog etiopijskog Ministarstva transporta saopćeno je da su poginula 32 državljanina Kenije, devet državljana Etiopije, zatim 18 Kanađana, po osmoro državljana Kine, Sjedinjenih Američkih Država i Italije.

Među poginulima je i po sedmoro državljana Francuske i Velike Britanije te šest Egipćana, pet Holanđana i po četvoro državljana Indije i Slovačke. Među poginulim je i jedan državljanin Srbije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije