Cijeli SAD na nogama: Očuh prijavio da su 5-godišnjakinju otela tri muškarca

Radiosarajevo.ba
Cijeli SAD na nogama: Očuh prijavio da su 5-godišnjakinju otela tri muškarca
Foto: Privatni album / Maleah Davis

Tzv. "Amber upozorenje" izdato je jučer u Sjedinjenim Američkim Državama za nestalom 5-godišnjom Maleah Davis iz Houstona.

Amber je sistem upozorenja, koji šalje poruke u slučaju otete djece, a pokrenut je 1996. i nazvan po Amber Hagerman, djevojčici otetoj i ubijenoj u Teksasu.

Sve sigurnosne agencije su "na nogama", nakon što je njen očuh izjavio da su je u subotu navečer otela tri muškarca u Teksasu.

Njen očuh tvrdi da su njega, njegovog 2-godišnjeg sina i Maleah otela tri Hispanoamerikanca, u 30-im godinama, i ubacili ih u plavi pick up Chevrolet kamionet. Rekao je da su ga muškarci napali, a potom izbacili njega i sina, te se odvezli s djevojčicom.

Policija ne zna šta je motiv otmice, niti znaju registarske tablice spomenutog kamioneta. 

Djevojčica je, kada su je posljednji put vidjeli, imala plavu jaknu, sivo-roze patike i roze mašnicu u kosi. Djevojčica je Afro-Amerikanka, ima crnu kosu i smeđe oči. Visoka je 90 centimetara i teška oko 18 kilograma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije