Čečensko čudo od djeteta: Fantastičan poklon Ramzana Kadirova za Rahima Kurieva

J. M.
Čečensko čudo od djeteta: Fantastičan poklon Ramzana Kadirova za Rahima Kurieva
Ime Rahima Kurieva ovih dana je postalo često citirano u Rusiji i cijelom svijetu. Ovaj 5-godišnji čečenski dječak pravi je fenomen: Napravio je 4105 sklekova za dva sata i 26 minuta!

Navodno je Rahim mogao napraviti još sklekova ali ga je otac zaustavio. Još jedan zanimljiv detalj: Ljekari su utvrdili da nevjerovatan broj sklekova nije štetan za dečaka koji je u odličnom fizičkom i zdravstvenom stanju.

Naravno, Rahim Kuriev nije mogao proći nezapaženo pored čečenskog lidera Ramzana Kadirova, velikog ljubitelja borilačkih sportova i fizičkih aktivnosti.

Kadirov je odlučio nagraditi malog Rahima i njegovog oca. I to kako! Uručio im je ključeve novog Mercedesa C-klase kako bi otac mogao voziti Rahima na treninge bez plaćanja taksija!

Mercedes je uručen kao poklon humanitarne fondacije na čijem se čelu nalazi Ramzanova majka Aymani Nesievna Kadirova, a organizacija nosi ime njegovog oca Akhmat hadžije Kadirova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije