Cazin: Zaštitar uspio spasiti ljude od napadača

Radiosarajevo.ba
Cazin: Zaštitar uspio spasiti ljude od napadača
Foto: Cazin.net / Zaštitar uspio savladati napadača

Informacije o zdravstvenom stanju zaštitara Sberbanke koji je danas ranjen u grudi tokom pucnjave koja se dogodila u Cazinu, još nisu poznate, ali su saopćeni detalji da je upravo on zaslužan što nije bilo još žrtava.

Kako je rekao PR Sberbanke Vedran Peršić, zaštitar je, uprkos tome što je teško ranjen, uspio savladati napadača koji je ušao u banku s puškom ručne izrade poznate pod nazivom "Nimac" danas oko 15:30 sati, te tako spasiti živote drugih uposlenika i ljudi koji su se zatekli u banci.

Policijski službenici brzo su reagovali kao i tim Hitne pomoći koji je stabilizovao zaštitara i odvezao u Kantonalnu bolnicu Bihać gdje je podvrgnut operativnom zahvatu. Uviđaj još uvijek traje, a nadležno tužilaštvo utvrđuje motiv.

Kako navodi portal Cazin.net, napadač je 56-godišnji M.M. koji je po ulasku u banku tražio da se pozovu mediji. Kako se navodi, on nije imao namjeru opljačkati banku, ali se jasan motiv još uvijek ne zna.


Ranjeni zaštitar je Aldin Zulić koji je pogođen u grudi ispod srca.


"Nadležna tijela istražuju i očekujemo da utvrde sve okolnosti ovog napada, koji nije imao elemente oružane pljačke. Blisko sarađujemo sa njima i u direktnom smo kontaktu sa policijom. U ovom trenutku najviše se brinemo za zdravlje zaštitara. Nadamo se njegovom brzom i uspješnom oporavku, a u mislima smo i sa njegovom porodicom", kazao je Peršić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije