Brojni incidenti u tržnim centrima širom SAD-a tokom božićnih kupovina

Fena
Brojni incidenti u tržnim centrima širom SAD-a tokom božićnih kupovina
Tuče, nemiri i lažni izvještaji o puškaranju izazvali su haotične prizore i doveli su do zatvaranja nekoliko trgovačkih centara širom Sjedinjenih Država tokom tipično haotičnog dana božićnih kupovina.

Osam do deset ljudi zadobilo je manje povrede tokom koškanja u restoranu u trgovačkom centru Jersey Gardens u Elizabethu, u New Yerseyju, saopćio je gradonačelnik tog mjesta na Twitteru.

Panika je uslijedila nakon što je neko uzviknuo "puška" kada je stolica pala na tlo, izazivajući veliku buku u restoranu tržnog centra, navodi na tweetu gradonačelnik Elizabetha Chris Bollwage.

Fotografije i videosnimci postavljeni na društvenim mrežama prikazuju teško naoružane policajce kako reagiraju na incident dok su kupci trčali prema izlaznim vratima a zvona za alarm odjekivala su širom tržnog centra.

Slične neugodne situacije odvijale su se širom Sjedinjenih Država u ponedjeljak dok su tržni centri bili nakrcani kupcima koji su vraćali poklone, koristeći kartice za poklone koje su primili tokom prazničnog vikenda.

Upućeni su brojni pozivi da su hici ispaljeni iz vatrenog oružja i o sukobima mladih ljudi. Ostalo je nejasno da li su incidenti povezani. 

Velika tuča izbila je među tinejdžerima u restoranu u tržnom centru Cross Creek u Fayettevilleu u Sjevernoj Karolini. Policija je primila nekoliko nepotvrđenih izvještaja da su ispaljeni hici, navodi se na Facebook postu Policijska služba Fayettevillea, je također saopćila da je tržni centar evakuiran.

Tržni centar Hulen u Fort Worthu u Teksasu je zatvoren, saopćila je policija Fort Wortha na Twitteru. Website TV mreže CBS javio je da su policajci odgovorili na izvještaje o pucnjavama, ali kada su stigli saznali su da je nekoliko tuča izbilo u kojima je učestvovalo 100 do 150 ljudi. Nije bilo povrijeđenih, saopćila je policija.

Najmanje jedna tuča izbila je u tržnom centru Fox Valley u Aurori u saveznoj državi Illinois u ponedjeljak navečer, a policija je pozvana da suzbije nemire, javile su novine Chicago Daily Herald, pozivajući se na upravnike firmi u zgradi.

Tržni centar u Aurori u saveznoj državi Kolorado također je zatvoren nakon što je javljeno o brojnim čarkanjima unutar objekta, saopćila je policija Aurore na Twitteru, prenosi Reuters.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije