Broj poginulih u ruševinama stambene zgrade porastao na 37

Fena
Broj poginulih u ruševinama stambene zgrade porastao na 37
FOTO: Screenshot / Ruševine zgrade u gradu Magnitogorsk

Trideset i sedam tijela izvučeno je ispod ruševina stambene zgrade koja se djelimično urušila prošle sedmice u eksploziji gasa, javile su u četvrtak ruske novinske agencije.

Eksplozija se desila u ranim jutarnjim satima u desetospratnoj zgradi u industrijskom gradu Magnitogorsku, oko 1.700 kilometara istočno od Moskve.

Eksplozija gasa u Rusiji: Troje poginulih, 79 nestalih

Broj poginulih progresivno je rastao u posljednjim danima dok su se spasioci borili s izuzetno niskim temeraturama kako bi izvukli ljude zarobljene pod ruševinama.

Zaključno s četvrtkom ujutru, 22 od 37 izvučenih tijela su identifikovana, navele su novinske agencije podatke lokalnog ogranka ministarstva za vanredne situacije.

Ruska istražna komisija, koja istražuje velika krivična djela, saopćila je da još istražuje tačan uzrok eksplozije.

Komisija navodi da nikakvi tragovi eksploziva nisu pronađeni na mjestu nesreće. U početnim izvještajima javljeno je da je eksplozija gasa izazvala rušenje zgrade.

Eksplozije gasa relativno su česte u Rusiji zbog ostarjele infrastrukture i loše sigurnosne regulative po pitanju korištenja gasa, prenosi Reuters.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije