Britanska policija vjeruje da su identificirali napadača na Skripale

Fena
Britanska policija vjeruje da su identificirali napadača na Skripale
Britanski istražitelji vjeruju kako su indetificirali sumnjive počinioce napada nervnim agensom novičok na porodicu Skripal, javila je u četvrtak britanska novinska agencija Press Association.

Ruski dvostruki agent Sergej Skripal i njegova kćerka Julija napadnuti su otrovom u martu. Skripali su se nakon toga oporavili.

Britanska policija sumnja da nekoliko Rusa stoji iza pokušaja ubistva Skripala i traga za još jednim osumnjičenim, javio je Press Association.

Istražitelji su identificirali sumnjive počinioce putem sigurnosnih kamera i uporedili su snimke s detaljima o ljudima koji su ušli u u zemlju otprilike u to vrijeme, navodi se u agencijskoj vijesti.

Britanska kontrateroristička policija u posljednjim sedmicama također istražuje ubistvo žene koja je preminula 8. jula nakon što je bila izložena novičoku u blizini grada Salisburyja, prenosi Reuters.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije