Bosanac osuđen na 18 mjeseci: Policajac prihvatio njegovo izvinjenje

Radiosarajevo.ba
Bosanac osuđen na 18 mjeseci: Policajac prihvatio njegovo izvinjenje
Foto: Krone / Regionalni sud u Klagenfurtu
Državljanin BiH osuđen je u četvrtak na Regionalnom sudu u austrijskom Klagenfurtu na 18 mjeseci zatvora, od čega šest mjeseci bezuslovno. Presuda nije konačna.

Bosanac je osuđen zbog incidenta koji se dogodio 9. marta u Klagenfurtu. Optuženi 26-godišnji Bosanac, koji je odrastao u Austriji, sjedio je u automobilu čekajući da kupi kokain od 22-godišnjeg državljanina Sijera Leonea.

Policija im je spremila klopku pri čemu su obojica pružili žestok otpor hapšenju. U pokušaju bijega Bosanac je skoro ubio policajca koji je otvorio vrata njegovog automobila.

Policajac je odbačen na zemlju, a potom ga je državljanin BiH vozilom vukao nekoliko metara. Ni pucnji upozorenja nisu zaustavili Bosanca: Duž dva kilometra gradske zone, u kojoj je maksimalna brzina limitirana na 30 km/h, jurio je čak 140 km/h.

"Plašio sam se zatvora. Nisam razmišljao ni o čemu drugom", rekao je 26-godišnjak sudiji Dietmaru Wassertheureru.

Na sudu je Bosanac uputio izvinjenje policajcu kojem je nanio povrede. Policajac je prihvatio izvinjenje i uputio jasnu poruku 26-godišnjaku: "Imaš sreće što danas u sudnici ne sjedi moja udovica".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije