Paprena novčana kazna: Bosanac odjednom napravio 17 prekršaja

J. M.
Paprena novčana kazna: Bosanac odjednom napravio 17 prekršaja
Foto: Arhiv / Ilustracija

U ranim jutarnjim satima 11. aprila, službenici pokrajinskog odjeljenja saobraćajne policije Salzburga na kontrolnom punktu Kuchl zaustavili su šleper s poluprikolicom slovenskih registarskih tablica.

Razlog zaustavljanja bilo je prekoračenje brzine: 23-godišnji državljanin BiH vozio je šleper 94 km/h na mjestu gdje je ograničenje 80 km/h.

Policijski službenici odlučili su se za malo detaljniji pregled vozila i vozača koji ih je skoro šokirao. Teret u šleperu – 22,3 tone krompira – bio je potpuno neosiguran, objavila je austrijska policija.

To nije sve, pokazalo se da Bosanac ima dvije čipovane vozačke karte koje su obavezne za profesionalne vozače. Dvije karte Bosanac je naizmjenično koristio kako bi prikrio zakonom propisani ritam vožnje i obaveznih odmora.

Na kraju je Bosanac zaradio prijavu zbog ukupno 17 administrativnih prekršaja! Morao je položiti sigurnosni depozit od 4.000 eura, a druga vozačka kartica mu je oduzeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije