Bosanac koji savjetuje Joea Bidena na udaru kritika: Kome smeta Elvir Klempić?

6
Radiosarajevo.ba
Bosanac koji savjetuje Joea Bidena na udaru kritika: Kome smeta Elvir Klempić?
Foto: EPA-EFE / Joe Biden

Elvir Klempić se našao pod budnim povećalom javnosti od ovog ljeta, kada su ponovo počeli sukobi oko Nagorno Karabaha.

Savjetnik Joea Bidena, američki Bosanac Elvir Klempić, našao se na udaru kritika jer je prije svog pristupanja Bidenovu timu, obavljao dužnost izvršnog direktora Organizacije za tursko naslijeđe, a koju se povezuje s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoğanom, prenosi Večernji list.

Klempić trenutno djeluje kao Bidenov direktor odnosa i angažmana prema etničkim zajednicama.

Klempić se našao pod budnim povećalom javnosti od ovog ljeta, kada su ponovo počeli sukobi oko Nagorno Karabaha, regije Kavkaza oko koje trenutno ratuju Armenija i Azerbajdžan.

"Kao dijete koje je preživjelo strahote genocida u Srebrenici u Bosni, radim na ovoj kampanji jer vjerujem kako je Biden prava osoba da vodi našu naciju, bavi se problemom zaštite ljudskih prava te se bori za ono što je ispravno", objavio je Klempić.

Inače, Klempić je rođen 1991., a u dobi od devet godina se s porodicom preselio u američku saveznu državu Iowu.

Diplomirao je politologiju i međunarodne studije 2014., a godinu prije prošao je i seminar o liderstvu u Konyi u Turskoj.

Posljednjih nekoliko godina je izuzetno politički aktivan u Demokratskoj stranci, a inače je i Član Savjetodavnog vijeća za BiH, nevladine organizacije koja okuplja 22 kongresnika

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije