Bosanac branio djevojku iz Münchena, pa dobio batine od Iranca i dvojice Afganistanaca

J. M.
Bosanac branio djevojku iz Münchena, pa dobio batine od Iranca i dvojice Afganistanaca

U ponedjeljak oko 18.10 sati u Münchenu se desio brutalni napad, a žrtva je 27-godišnji državljanin BiH.

On se nalazio u pratnji 18-godišnje djevojke koju su u Ulici Schwanthaler verbalno vrijeđala trojica mladića, koristeći seksualno eksplicitne izraze.

Kada im se Bosanac obratio sa zahtjevom da prestanu, situacija je eskalirala. Dvojica 17-godišnjih Afganistanaca i 19-godišnji Iranac, svi registrirani u Münchenu, brutalno su napali državljanina BiH.

Nanijeli su mu brojne udarce po svim dijelovima tijela, čak i po glavi, a batina nije bila pošteđena ni djevojka. Ona je ipak uspjela alarmirati policiju koja je ubrzo identificirala napadače i uhapsila ih u blizini mjesta incidenta.

Trojica huligana su pružala otpor tokom hapšenja pa je jedan od njih pljunuo policajca i prijetio da će ga "izbosti". Iranac koji je punoljetan zadržan je u pritvoru dok su maloljetni Afganistanci pušteni. Sva trojica će morati odgovarati za fizički napad, napad na policajce, uvrede i prijetnje.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije