Bila je to tragična greška: Punac koji je ubio zeta neće krivično odgovarati

J. M.
Bila je to tragična greška: Punac koji je ubio zeta neće krivično odgovarati
Facebook / Ubijeni Christopher Bergan

Vlasti na Floridi saopćile su da neće krivično goniti 61-godišnjeg muškarca, koji je ubio svog zeta. Pola sata prije ponoći, neko je pokucao na zadnja vrata kuće Richarda Dennisa na Floridi. On je uzeo pištolj i izašao iz svoje kuće, kada je muškarac iskočio iz žbunja. Richard Dennis je povukao obarač i ubio "napadača".

Ispostavilo se da je "uljez" bio njegov zet Christopher Bergan, koji inače živi u Norveškoj. Bergan je pola sata ranije sletio na aerodrom na Floridi, gdje ga je prijatelj pokupio i odvezao do kuće punca.

Norvežanin je želio iznenaditi Dennisa koji je narednog dana slavio rođendan. Sakrio se u grmlje, pa uz animalne zvukove iskočio na prestravljenog Dennisa. Punac je pucao iz poluautomatskog pištolja i pogodio zeta pravo u srce.

"Odlučili smo da ne treba podnositi nikakvu optužbu, to je jednostavno tragična nesreća", rekla je državna tužiteljica Amber Rowland.

Nešto ranije vlasti su objavile moguće objašnjenje tragične greške. Navodno je Dennis dva sata prije tragedije ušao u verbalnu prepirku s jednim rođakom, koji je slučajno takođe bučno pokucao na ulazna vrata njegove kuće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije