Banda Pink Panter: Bosanac, Srbin i dvojica Hrvata uhapšeni prije pljačke

Radiosarajevo.ba
Banda Pink Panter: Bosanac, Srbin i dvojica Hrvata uhapšeni prije pljačke
Dovoljno je reći banda Pink Panter i jasno je da je riječ o organiziranoj grupi koja je stekla "slavu" oružanim pljačkama nakita.

Iako se "urbana legenda" o Pink Panterima povezuje s sofisticiranim pljačkama dragulja po motivima istoimenog filma, prava istina je da su članovi bande mnogo nasilniji. Koristili su oružje pri upadima u zlatare na Francuskoj rivijeri, Dubaiju, Švicarskoj…

Upravo je Švicarska bila kobna za nekoliko članova bande. Tamošnja policija saopćila je da je prije dva dana u Luganu uhapsila četiri osobe koje pripadaju Pink Panterima.

Zanimljiv je multietnički karakter uhapšenih članova bande: Riječ je o osobama s prostora bivše Jugoslavije – dvojici Hrvata starosti 37 i 39 godina, 41-godišnjem Srbijancu i 38-godišnjem Bosancu.

Agenti švicarske policije pratili su kvartet pljačkaša i shvatili da im je cilj pljačka obižnje zlatare.

I prije nego su "ex-jugosloveni" krenuli u pljačku švicarski policajci su stupili u akciju izvan centra grada u području Pregassona. Dvojica naoružanih pljačkaša su blokirana na licu mjesta, a druga dvojica su neuspješno pokušala pobjeći motociklima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije