Baba monstrum ubijala ljude: Od njih pravila pihtije pa dijelila djeci

Radiosarajevo.ba
Baba monstrum ubijala ljude: Od njih pravila pihtije pa dijelila djeci
Foto: Screenshot / Sofija Mihajlovna

Ruska policija je utvrdila da je penzionerka optužena za više ubistava sjekla žrtve i kuhala njihovo meso.

Što je još gore, prema najnovijim rezultatima istrage, Sofija Mihajlovna (80) je djeci davala jezive “specijalitete”.

Među njenim žrtvama je i osmogodišnja djevojčica koju ju, po sopstvenom priznanju, ubila još 2005. godine jer se previše glasno igrala i gađala je sladoledom.

Bivša mesarka i radnica obezbjeđenja iz sela Berezovka je uhapšena nakon što je u januarau nestao njen stanar Vasilij Šljahtič (52), a dijelovi njegovog tijela pronađeni u okolnim kantama za smeće. Policija je pretresom stana osumnjičene pronašla noževe i testere sa tragovima krvi žrtve poslije čega je podignuta optužnica za ubistvo.

U medijima su se pojavili i navodi da su joj u frižideru otkrili ljudske iznutrice.

Na saslušanju je pored ubistva djevojčice priznala i ubistvo svoje drugarice Nine Babenko (83) iz 2013. koja je neko vrijeme odsjela kod nje i ubrzo nestala.

Komšije staricu znaju pod različitim imenima, pa su je u izjavama za medije i policiju oslovljavali i sa Sonja. Kažu da je imala mušku frizuru i dubok glas i da je često šetala u kamuflažnoj uniformi sa sekirom. Također je redovno ubijala mačke, čak i one koje nikome nisu smetale.

Komšinica Tatjana za lokalne medije sjeća se da je starica dijelila hranu po selu.

“Uvijek nam je bilo čudno što je tako namćorasta i neprijateljski raspoložena često nalazila vrijeme da kuha za djecu iz komšiluka. To su uvijek bila jela od mesa. Nekad ih je davala i odraslima. Meni i mom mužu je jednom donijela holodec (ruska verzija pihtija). Dobro se toga sjećam jer mi je suprug rekao da je bolje da ih ne jedemo jer ko zna od čega su. Ispostavilo se da je u pravu”, rekla je Tatjana i dodala da je policija potvrdila da je kuhala meso žrtava.

Iako su ruski mediji penzionerku nazivali kanibalom nije potvrđeno da je i sama jela ljudsko meso.

Sofija je udovica od 2005. Muž Ivan, koji je bio vodoinstalater umro je šest mjeseci prije ubistva djevojčice. Imali su tri sina, od koji je jedan preminuo, dok druga dva i dalje žive u oblasti Habarovsk, prenosi Novosti.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije