Australija: Najgori pedofil u historiji države ne pokazuje ni najmanje kajanja

Radiosarajevo.ba
Australija: Najgori pedofil u historiji države ne pokazuje ni najmanje kajanja
Foto: Daily Mail / Ruechi Tokputzi

Na sudu u Australiji odvija se jedan od najjezivijih sudskih procesa koje je ova zemlja ikada doživjela.

Zločine koje je počinio turista u Adelaideu su najozbiljniji koje je ijedan pedofil počinio u Australiji, rečeno je jučer na sudu.

Riječ je o serijskom pedofilu Ruechi Tokputzi (31), koji se izjasnio krivim po 51 tački optužnice - terete ga da je zlostavljao 13 beba i dječaka u perioud od šest godina. Zlostavljao je dječicu iz Australije i Tajlanda, snimao kako ih je silovao i onda to objavio na Facebooku. Sve je priznao.

Tužilac Heath Barklay SC kazao je da se ovi zločini po težini ne mogu uporediti niti s jednim drugim, da su gori čak i od zloglasnog užasa koje je počinio pedofil Shannon McCoole (2015. je osuđen na 35 godina u zatvoru).

Napomenuo je da je McCoole izrazio kajanje i poslao pismo izvinjenja žrtvama, dok Tokputzi ne pokazuje ni najmanju trunku žaljenja.

Branitelj pedofila Craig Caldicott zatražio je od sudije Liesl Chapman da njegovom klijentu da kaznu koja će mu omogućiti da izađe na slobodu nakon rehabilitacije(?!).

"Sugerirao da mu izreknete kaznu na način da Tokputzi ima nadu da će bar nekad izaći na slobodu", rekao je ovaj advokat.

Tokputza su uhapsili nakon zajedničke istrage Australije i Interpola, a sudija će kaznu izreći u maju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije