Angela Merkel osudila ubistvo Khashoggija: Krivci moraju odgovarati

Fena
Angela Merkel osudila ubistvo Khashoggija: Krivci moraju odgovarati
FOTO: Arhiv / Angela Merkel
Njemačka kancelarka Angela Merkel osudila je danas ubistvo novinara Jamala Khashoggija u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu i zatražila objašnjenje za njegovu smrt.

"Najoštrije osuđujemo ovaj čin", istakla je Merkel i njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas u zajedničkom saopćenju objavljenom danas.

Očekuju, kažu, transparentnost Saudijske Arabije o okolnostima smrti novinara Washington Posta, ocjenjujući da informacije koje su sada dostupne o događajima u konzulatu nisu adekvatne.

Uz izraze dubokog saučešća porodici i prijateljima ubijenog novinara, napomenuli su da krivci za njegovu smrt moraju biti pozvani na odgovornost, prenosi agencija Reuters.

Saudijska Arabija priznala je da je novinar Jamal Khashoggi ubijen u konzulatu te zemlje u turskom gradu Istanbulu, a preliminarni rezultati istrage pokazuju da je novinar preminuo nakon što je izbila tuča u zgradi konzulata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije