Lažna uzbuna u Holandiji: Pilot izazvao paniku, objavljeno šta je uradio

Radiosarajevo.ba
Lažna uzbuna u Holandiji: Pilot izazvao paniku, objavljeno šta je uradio
Foto: Twitter / Holandska policija

Amsterdamski aerodrom Schiphol je bio djelimično zatvoren, dok je policija istraživala "sumnjivu situaciju" u avionu. 

Policija u Holandiji strahuje: U toku otmica aviona?

Holandska vojna policija saopćila je večeras da ispituje "sumnjivu situaciju" u avionu na aerodromu Schiphol u Amsterdamu, prenosi Tanjug. There is currently an emergency situation at Amsterdam-Schiphol airport. The situation is causing flights at the D and E, even number gates to be directed to hardstands. The airport is operating.

Pilot aviona koji se našao u centru velike policijske akcije na amsterdamskom aerodromu greškom je aktivirao dugme za uzbunu u slučaju otmice, prenose svjetski mediji.

Nakon što je policija evakuirala sve putnike iz aviona, aviokompanija je saopćila da je u pitanju lažna uzbuna.

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije sa aerodroma na kojima se vidi da je jedan dio aerodroma zatvoren. Holandska policija je na Twitteru ranije objavila da su "putnici i posada aviona bezbjedno evakuitani i da je istraga u avionu nastavljena", piše B92.

"Sumnjiva je situacija i to je sve što mogu da kažem", rekao je ranije glasnogovornik vojne policije, prenosi Reuters.

Veliki broj policajaca i vozila Hitne pomoći prisutno je na aerodromu.

U britanskim tabloidima i na društvenim mrežama proširila se neprovjerena i zvanično nepotvrđena informacija o navodnom pokušaju otmice aviona.

Kako su pisali mediji, trojica naoružanih muškaraca pokušali su da otmu avion Europe na letu Amsterdam-Madrid prilikom ukrcavanja putnika. Ova informacija nije bila potvrđena, ali se ipak pronašla u medijima.

Amsterdamski aerodrom je jedan od najprometnijih aerodroma u Evropi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije